Dom > Izložba > Sadržaj
Kategorije proizvoda
Контактирајте нас

Kejian polimer materijala (Shanghai) Co., Ltd

Adresa: Br., 3258 Shenzhuan Road, Songjiang distrikta, Shanghai

Kontakt: Doris Vu

Kontakt: 86-21-57855149; 18217261378

Faks: 86-21-57855398

Email:export@kejian-china.com

Poštanski broj: 201603

Prodaja: Xuesong Chen

Telefon: 13761748877

Skype:skywings881

Prodaja: Doris Vu

Telefon: 18217261378

Skype:rainieshow  

Примена лепкова на броду Хулл
Mar 30, 2018

У традиционалној индустрији бродоградње, углавном се користе металне спојнице, заваривање и друге методе причвршћивања. Те методе причвршћивања су ограничене материјалом, обликом, дебљином, величином, тврдоћом итд. Лако се ствара концентрација напона, узрокује оштећење главну структуру брода, смањити доступност брода и повећати трошкове одржавања брода.


Са развојем адхезивне технологије, лепкови постепено замењују традиционалне заковице, вијке, заваривање и друге методе фиксирања. Због тога што бродови већ дуго плови у ријекама, језерима, морем и другим сложеним и оштрим срединама, клима се може променити, а изненадне несреће Због тога су предвиђени посебни захтеви за лепкове, као што су отпорност на воду, отпорност на атмосферско старење, отпорност на уље, високи и нискотемпературни отпор, отпорност на пламен и отпорност на вибрације. Неки захтеви за лепак у кабини су нетоксични, неукусни, прелијеви, конструкција брода генерално захтева рад на терену, захтеви процеса су једноставни и брзи.


(Први део): Примена лепкова на броду Хулл

1.Апликација у композитном материјалу брода

ФРП или пластифицирана пластика од фибергласа, има следеће карактеристике у традиционалним материјалима: мала тежина, висока чврстоћа, отпорност на корозију, отпорност на хемијску адхезију, добар диелектрик и микроталасна пенетрација, добра ударна жилавост, леп изглед и добра дизајност. Ниски трошкови, једноставни процес се широко примењују у рибарским бродовима, бродовима за крстарење, веслању, подморницама, производњи миноловача. Пластика ојачана пластиком (ФРП) обично се користи у монтажи бродског трупа лепком и механичком везом, што не само да користи предности лепљења, али такође осигурава довољну чврстоћу и поузданост споја. Поступак повезивања је прво лепити и затим се механички повезати, што се обично користи у ФРП везању у бродској индустрији.


2.Апликација у структури трупа метала

У бродској конструкцији од метала, као што је челик високе чврстоће угљеничног челика, висококвалитетни угљенични структурни челични челик из челика, ливени челик, ливено гвожђе, алуминијумска легура, алуминијумска легура магнезијума, легура титана и други материјали од металне легуре се широко користе. смањити концентрацију напона и побољшати отпорност на хемијску корозију различитих металних материјала, метода везивања се може користити за повезивање ових металних главних структура. Као двокомпонентна акрилна киселина, двокомпонентни епоксид и тако даље.


3.Пријављивање у уградњу подводних плочица за муффлер

Са развојем савремених материјала који апсорбују звук, звучна изолација плоча је нови тип подморске прикривене опреме. Као ефикасно средство за спречавање вибрација шума, смањивање интензитета акустичног циља брода и побољшање прикривања подморнице, технологија против буке широко користи поморске моћи у свету. Анхеоидна плочица обично се састоји од полимера као што је синтетички каучук, као што је материјал од стирен-бутадиен каучука, материјал од полиуретанских влакана и полисулфидна гума. Овај лепак мора бити спојен, снажан, отпоран на воду, отпоран на вибрације и чак има одређене карактеристике пригушивања и смањења буке. Модификовани силан, органска гума и тако даље.


(Други део) Примена лепка у систему за испоруку бродова

1.Употреба у пјеном материјалима за бродове

Међуслојна структура бродске кабине обично се пуни сатомском структуром и материјалом од пене, као што је полиуретанска пена, фенолна пена итд. С једне стране, употреба структура сата и материјала од пене може побољшати механичке особине преграда, као што су смањивањем структурне тежине и повећањем структурне снаге. С друге стране, пјенасти материјали имају добру изолацију, звучну изолацију, отпорност на удар и једноставну технологију конструкције.

Осим чврстоће, температура, услови дима и компатибилност са језгром и панелним материјалима обично се узимају у обзир при избору лепкова.

Ако се ко-цуре са материјалом плоче, услови очвршћавања лепка или филма морају бити у складу са условима корозије панела. Изаберите двокомпонентни епоксидни, двокомпонентни полиуретан и тако даље.


2.Употреба у лепљењу пода кабине

Материјали кабинских подова су: ПВЦ кожни под, ПВЦ тврди под, ПВЦ мекани под и гумени под. Под је обично причвршћена на челичну плочу или плочу од алуминијумске легуре лепком. Захтјеви за лепак кабине за подове нетоксични, без мириса, ретардантни уље отпорност, отпорност на воду на киселу и алкалну корозију. Више употребе силикона или модификованог силиконског лепка.


3.Апликација у унутрашњости кабине

Најпожељнији начин фиксирања унутрашње декорације кабине је лепљиву везу, као што су инструменти, инструменти, прибор за цијев, пластичне цеви, пластичне плоче, тапете и остали лепкови. Да би се обезбедило здравље и удобност посаде, нетоксични, У кабини се користе средства за негу без мириса, отпорних на пламен и околину.


4. Примена у љепилу основног облога за палубу није лако запалити

Како би се спречило ширење ватре у дневну собу, контролну собу, дневни боравак, контролну собу, ходник и степениште, неопходно је поставити подножје у дневну собу, контролну собу, ходник и степениште. Основна облога која није лако запаљивати има добру отпорност на високе температуре и ретардантност, што може ефикасно спречити ширење ватре са доње палубе на горњи део. лако се ухвати ватром. Као водени бели латекс, двокомпонентни полиуретан.


(3. део) Примена у систему бродских машина

1.Апликација у вези између крме и пропелера

Бродски пропелери и крмени осовине су у прошлости "кључеви", метода повезивања захтијева много сати обраде и тежак ручни четкање.

Нова технологија "везивања без везе" не само да штеди процесирање кључева и кључева, већ и спашава тешку ручну процедуру четкања, што знатно смањује радни интензитет, скраћује период изградње бродова и побољшава квалитет производа. Нити ће проузроковати демонтажу пропелера због корозије морске воде. Модификована смола има карактеристике отпорности на воду, отпорност на воду и отпорност на уље, добру жилавост и јачину лепљења и добре перформансе у примени брода.


2. Примена корекције центра у водиљу главног мотора брода

Традиционална метода жичане жице се користи за исправљање центра водича плоче главног мотора брода. Технологија је сложена и поузданост је ниска. Сада се лепак користи за попуњавање празнине водилице, а средиште водилице се одређује једном заувек након очвршћавања, што штеди време и рад, смањује радни интензитет радника и има високу поузданост. успешно се применио на исправку центра водича плоче главног мотора брода.


3.Употреба у фиксирању сидра главног мотора и помоћне машине брода

Главни мотор и помоћна опрема брода обично су повезани са базом конструкције трупа челичним или ланцем. Захтјеви за металне заптивке су нарочито строги, а контактна површина није нижа од 75%. Постоји 3 ~ 4 контаката до 25 * 25мм2 опсега, па је тачкасте четке за домаћинство комплексан рад. Сада је употреба епоксидне смоле уместо метални јастуци скраћују циклус бродоградње и побољшавају економску ефикасност.


4. Примена у причвршћивању репног вратила и бакарног рукава

Крмна осовина брода је директно повезана са пропелером као компонента која је ефикасна за електричну енергију и представља челични материјал, који може бити оштећен морском водом и утиче на њен вијек трајања. Стога, бакарни рукав се користи за заштиту крме вратила од ерозије морске воде. Традиционална метода је уградња бакарног рукава интерференцијом, односно загревање бакреног рукава и убацивање репне осовине, али овај процес није лако обрадити, температура грејања је сувише велика да би се бакарни рукав пробио да пробије, а ниска температура ће учинити да бакарни рукав пада у дилему и да узрокује рукав бакра да се пробије. Примена анаеробног структуралног лепка значајно поједностављује процес инсталације, смањује трошкове бродоградње и побољшава ефикасност бродоградње. Адхезиви се користе за поправку вратила и бакарног рукава, као и за различита седишта у трупу, што може поједноставити процес и побољшати ефикасност.


(Четврти део) Примена у поправци бродова

Бродски брод и пропелерски контакт дуго времена са ријечном водом и морском водом. Након корозије, пукотина, ломљења и перфорације појављују се на површини. Опрема опреме, као што је електрана, је дуго времена захваћена вибрацијама, хабањем и корозијом, што доводи до пукотина и промјена облика и величине. Након обраде, брод делови машина ће пронаћи такве недостатке као рупе, пукотине и поре, што ће утицати на животни век и поузданост делова. Коришћење лепкова за поправку разних корозија, хабања и старења оштећења, као што су рупе, поре, пукотине итд. , могу побољшати радну ефикасност, поједноставити процес ремонта и смањити трошкове. Посебно су неопходна подручја гдје технологија за заваривање није доступна, као што су подводна поправка, танкер бункери, бункери природног гаса и лепкови.


Примена у поправци решетке, пукотина и перфорација делова бродске опреме

Многи велики дијелови брода, као што су главни носач, сталак, цилиндар, улазни вентил капице цилиндра, итд., Издржавају огромна оптерећења дуго времена, су склони за производњу пукотина и углавном су ливеног гвожђа, те је тешко поправити технике заваривања. Коришћењем средстава за епоксидно поправљање, везивање акрилне структуре и метода спуштања не само да реше проблем, већ и гарантују поузданост, лепоту, једноставан процес и ниску цену делова машине.


1, Примена у поправци уређаја за пренос снаге брода

Поправка опреме за пренос снаге бродова се разликује од опреме других уређаја. Захтев за снагом је веома висок, технологија заваривања не може елиминисати унутрашњи стрес и има лоше дејство на поузданост машине. Због тога, поправити више епоксидног адхезивног адхезива-копча.


2, Примена заптивача у поправци брода

Заптивац је нека врста заптивног материјала који се може деформисати променом површине заптивача, има добру отпорност на заптивање површине, није лако проток, има одређену лепку, може бити водоотпоран, отпоран на прашину, изолован и отпоран на механичке вибрације. са опћим лепком, заптивач захтева мању чврстоћу везивања, већу омекшивост, адхезивност, стабилност у медијуму и без корозије на заптивну површину. Да би заштитили бродски труп и опрему од корозије, неопходно је користити силиконски заптивач или модификовани силикон дуго заптивају. Поред тога, на броду је велики број цеви и каблова.


Користите у бродском систему цевовода

Брод има изузетно сложен систем цевовода, сопствене цијеви као што су одводе, парне цијеви, цеви за гориво, цијеви за подмазивање, цеви хладњаче, цеви за морску воду итд. Цјевовод за пратеће објекте такођер укључује нафтоводе, течни нафту и природни гас цјевоводе, итд. Услови рада ових цеви су различити, од минус десетине степени до стотина степени, а притиск који носи је такође различит. Максимални толерантни притисак је до 8МПа, а лепак не може задовољити захтеве. Може се користити истовремено са лепком и заптивачем, а може смањити тежину демонтаже.


2. Користите у бродским вратима, прозорима, палубама, зидовима итд .

Врата и прозори бродова су израђени од материјала од алуминијумске легуре. Да би се избегла електрокемијска корозија челичног трупа и алуминијумске легуре врата и прозора често се користе лепкови заптивачи, који су гумени заптивачи. Када се бродска палуба положи помоћу лепка, треба заптивати средство за заптивање. Употреба заптивача може знатно побољшати животни век палубе и смањити трошкове одржавања.


3.Апликација у опреми за прецизну опрему

Бродски радом, дугорочна ерозија спољашњих временских услова, има високе захтеве за заптивање. Уобичајено је изабрати еластични заптивач са дугим веком трајања, као што је полиуретански заптивач, силиконски заптивач, вијек трајања може достићи више од 15 година. "Брод црна кутија ", слично као" црна кутија авиона ", представља уређај за снимање пловидбе брода, нарочито за стање трупа у случају бродолома, који игра важну улогу у анализи несрећа. Због посебног окружења Океан, обично се захтева да материјал за заптивање може издржати 1100 ° Ц, високу температуру и 60 МПА високог притиска, тако да је ово истраживање још увијек празно у нашој земљи.


Relevantne industrije znanja

Copyright © Kejian polimer materijala (Shanghai) Co., D.o.o. sva prava zadržana.