Dom > Izložba > Sadržaj
Kategorije proizvoda
Контактирајте нас

Kejian polimer materijala (Shanghai) Co., Ltd

Adresa: Br., 3258 Shenzhuan Road, Songjiang distrikta, Shanghai

Kontakt: Doris Vu

Kontakt: 86-21-57855149; 18217261378

Faks: 86-21-57855398

Email:export@kejian-china.com

Poštanski broj: 201603

Prodaja: Xuesong Chen

Telefon: 13761748877

Skype:skywings881

Prodaja: Doris Vu

Telefon: 18217261378

Skype:rainieshow  

predostrožnosti za upotrebu silikonske zaptivke u jesen i zimi
Oct 25, 2018

U jesen, temperatura čitave sredine pada (iako je još uvijek vruća u Južnoj Kini), razlika u temperaturi između dana i noći je velika, vazduh je suv i tako dalje.

Životna sredina jeseni i zime ima veliki uticaj na upotrebu silikonske zaptivne mase za konstrukciju. Da bi se igrala funkcija strukturnog povezivanja ili zaptivanja, silikonski lepak koji se koristi u građevinarstvu mora biti očvršćen pre nego što se može realizovati. Zbog toga je proces odlaganja silikonske zaptivke veoma važan.

图片1

Silikonski zaptivač je generalno podeljen na jednokomponentnu i dvokomponentnu. Zbog procesa mešanja i premaza dvokomponentnog silikonskog zaptivača su zatvoreni, uslovi životne sredine su jednostavni za kontrolu, tako da se ovde ne raspravlja ovdje.

Očvršćavanje jednokomponentnog silikonskog zaptivača odnosi se na temperaturu okoline i vlažnost vazduha. Posebno u jesen i zimi, ukupna temperatura okoline je niska, temperatura između dana i noći je velika, a vlažnost vazduha je niska, što dovodi do sporije brzine očvršćavanja silikonske zaptivne mase. Za zaptivanje zglobnog zida, kada plafonska ploča za zavjere je veća ili je koeficijent ekspanzije materijala pločastog bazena velik (uglavnom aluminijumski furnir ili aluminijumska plastična ploča i druge ploče sa metalnim zavesama), pomeranje lepljenja spoja ploče zavese je očiglednije. Kao rezultat toga, lepljive trake u šavovima su podložne snazi vrućeg presovanja i hladnog crtanja, ali zbog niske temperature cjelokupnog okruženja, gumene trake ne mogu se potpuno očistiti u vremenu vrelog pritiska i hladno crtanje. U nečuvanom ili poluklidifikovanom stanju vruća sila za pritiskanje i hladno sisanje negativno utiču na osobine sušenja i čitav život trake, a to će dovesti do šavova i izbočina, lošeg izgleda i ne može se oporaviti .

Da bi se smanjili štetni uticaji jesenjeg i zimskog okruženja na upotrebu silikonske zaptivne mase u zgradama, preporučuju se sljedeće mjere.

Unutrašnja ventilacija internih vrata i prozora i obrada pojedinačnih elemenata od staklene zavese, jer je prostorno okruženje zatvoreno, kada je temperatura okoline niska, vazdušno sušenje može veštački regulisati unutrašnje okruženje kroz klimatizaciju, grejanje i ovlaživač, kako bi se obezbedite normalno očvršćavanje silikonskog zaptivača.

Za konstrukciju spoljnog zida, kao što je zaptivanje između rama i zida vrata i prozora, zaptivka spoja između ploča za zavjese i tako dalje, u najvećoj mogućoj meri treba da preduzmemo mjere snimanja kako bismo izbjegli veliku temperatursku razliku uzrokovanu direktnim sunčeva svetlost, vreme sjebanja je najbolje kada je prošla najviša temperatura u danu i počela se hladiti.

Kada je temperatura okoline niža od 5 ℃, ne preporučuje se izvođenje vanjske veličine. U ovom slučaju postoji veća verovatnoća izbušivanja u lepljivom zglobu zida zavesnog zavrtnja i učinak zaptivača će se poslije očvršćavanja opasti.


Relevantne industrije znanja

Copyright © Kejian polimer materijala (Shanghai) Co., D.o.o. sva prava zadržana.